Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@16:11:03 GMT

ماجرای بازداشت شدن «نیلی افشار» و «پویان مختاری»

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۱۷۰۰۸

ماجرای بازداشت شدن «نیلی افشار» و «پویان مختاری»

روز گذشته خبری در رسانه‌های رسمی داخل کشور پیچید که نیلوفر صفرزاده‌چوکامی که در اینستاگرام به اسم نیلی افشار شناخته می‌شود، در فرودگاه مالدیو دستگیر شده و در آستانه استرداد به ایران است. خبر مهمی بود، چون اینجا مسئولان بارها اعلام کردند قصد برخورد با سرشاخه‌های سایت‌های قمار آنلاین را دارند و با پلیس اینترپل در این زمینه هماهنگی‌هایی انجام شده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روزنامه هفت صبح، هیچ‌وقت، البته به‌جز وحید خزایی که خودش به شکل غیرمنتظره‌ای به ایران برگشت و دستگیر شد، شاهد اقدام موثری در مورد سایر افراد این گروه نبودیم (ماجرای استرداد الکس را هم از این باند باید جدا کنیم، چون شیوه فعالیت او متفاوت بود). در این مورد اخیر چندساعت بعد مشخص شد که موضوع استرداد در میان نیست. فقط اینکه نیلی افشار چون در لیست قرمز اینترپل قرار داشته، در یکی از فرودگاه‌های مالدیو مجوز ورود پیدا نکرده.

چندساعت بعد او در یک لایو اینستاگرامی با پویان مختاری، از دیگر سرشاخه‌های این باند کلاهبردار، توضیح داد که بازداشت نشده و مشکلی هم ندارد. بعد سایت‌ها و کانال‌های داخلی هم خبر قبلی را تصحیح کردند که بله این فرد موسوم به نیلی افشار همچنان فراری است و دستگیر نشده. پس تا اینجا چیزی که مسجل است اینکه برای نیلوفر صفرزاده‌چوکامی و پویان مختاری اعلان قرمز پلیس بین‌الملل صادر شده و تصویر آن هم رسما در رسانه‌های داخلی منعکس شده و نه چیز بیشتری.

دو: با توجه به اینکه می‌دانیم روش این گروه برای جذب فالوئر و تبلیغ سایت‌های شرط‌بندی همین جنجال‌سازی و انتشار خبرهای جعلی است، از کجا بدانیم این ماجرا هم یک جنجال ساختگی جدید نیست؟ دیروز همزمان با انتشار این خبر، فعالیت نیلی افشار در اینستاگرام متوقف شد. یعنی صفحه او با ۲٫۱ میلیون فالوئر در دسترس بود، اما برای مدت طولانی فعالیتی نداشت. درعین‌حال چند نفر دیگر از همدست‌های او هم به طور ناگهانی بعضی پست‌های اینستاگرامی نامتعارف و هنجارشکنانه خود را پاک کردند .

از شواهد و قرائن اینطور برمی‌آید که خود را در معرض خطر می‌‌بینند. هرچند البته نیلی افشار در یک گفت‌وگوی تلفنی که در قالب یک لایو اینستاگرامی با پویان مختاری پخش شد، وانمود کرد که از همه‌چیز بی‌خبر است و توضیح داد که علت غیبتش در اینستاگرام این بوده که بعد از وارد شدن به یک کشور دیگر هنوز فرصت نکرده کد ورود به اکانت اینستاگرامی خود را دریافت کند. این ادعای او اما دروغ به نظر می‌رسد و قطعا در فرودگاه مالدیو به مشکل خورده.

سه: اگر بپذیریم نیلی افشار حداقل برای چندساعت بازداشت شده، پس چرا برای استرداد او به ایران اقدامی صورت نگرفته؟ نکته اینجاست که قرار گرفتن در لیست قرمز اینترپل به این معنی نیست که حتما متهم به کشوری که درخواست اعلان قرمز برای او کرده تحویل داده می‌شود. این درواقع خیلی به روابط دوجانبه بین کشورها و تصمیم کشور مقصد بستگی دارد که با متهم چه‌کار کند. به طور مثال مالدیو می‌تواند تصمیم بگیرد این فرد را با همان پروازی که آمده به ترکیه برگرداند یا او را بازداشت و در خاک کشور خودش محاکمه کند.

مثل اتفاقی که اردیبهشت‌ماه همین امسال برای پویان مختاری در اسپانیا افتاد و به جرم پولشویی در این کشور بازداشت شد و ۴۰ روز زندانی بود. در نهایت اما به ایران بازگردانده نشد و خودش بعد از آزادی به ترکیه رفت. یا مورد امیر تتلو که بهمن‌ماه پارسال به علت نقض قوانین ویزا در ترکیه دستگیر شد و پلیس ایران رسما از انجام اقداماتی برای استرداد او به ایران خبر داد، اما با اینکه یک هفته در بازداشت بود، به ایران فرستاده نشد. پس مشکل دست‌وپاگیری که الان برای سردسته‌های این باند به وجود آمده این است که به راحتی نمی‌توانند بین کشورهای مختلف سفر کنند.

چهار: نیلوفر صفرزاده‌چوکامی یا نیلی افشار متولد ۱۳۷۳ در کرج است. او در سال‌های اخیر به واسطه رفتارهای نامتعارف و عجیب در اینستاگرام فالوئر جذب کرده. مثلا اینکه به سبک دنیا جهانبخت جلوی دوربین دست به خودکشی نمایشی زده و اقداماتی از این نوع که قبلا توضیح دادیم همه موبه‌مو سناریوهای طراحی‌شده از سوی سرشاخه این باند؛ یعنی سعدالله و فرشید امیرشقاقی است. بخشی از نقش نیلی افشار هم ازدواجش با پویان مختاری بود.

خواننده گمنام متولد ۱۳۶۹ در ایذه که در بهار سال ۹۷ از ایران به ترکیه مهاجرت کرد و وارد تیم تبلیغ سایت‌های بت شد تا همین چندوقت پیش که این زوج با کلی دعوا و جنجال تصنعی گفتند که ما از هم جدا شدیم. پویان مختاری هم الان در اینستاگرام ۴٫۸ میلیون فالوئر دارد، سایت شرط‌بندی تبلیغ می‌کند و سبک زندگی لاکچری‌اش را به رخ می‌کشد. نکته عجیب اینکه در فضای اینستاگرام با خیلی از چهره‌های داخل ایران مراوده دارد؛ از احمد خمینی، فرزند سیدحسن خمینی گرفته تا حسن آقامیری و بهنام برزای و خیلی از اینفلوئنسرهای داخلی.

پنج: اگر تصور کنیم برای سایر سرشاخه‌های این باند اعلان قرمز صادر شود، آیا این امیدواری وجود دارد که فعالیت‌های غیرقانونی آنها در فیشینگ و کلاهبرداری و هنجارشکنی متوقف شود؟ راستش این ایده خیلی خوشبینانه است به یک دلیل مهم. منابع رسمی در داخل ایران تخمین زده‌اند که ۳۰۰ سایت قمار اینترنتی فارسی در ترکیه و ارمنستان فعال هستند. گردش مالی هرکدام از این سایت‌ها هم هفتگی ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برآورد می‌شود.

یعنی اگر بگوییم هرکدام ماهانه یک میلیارد تومان هم درآمد دارند، با توجه به اینکه همه به صورت زنجیروار به یک منبع خاص متصل هستند یعنی با یک گردش مالی سالانه ۳٫۶ هزار میلیاردتومانی مواجه هستیم. بنابراین خیلی بعید است که گردانندگان آنها به راحتی از این پول هنگفت دست بکشند. برعکس می‌بینیم که روزبه‌روز چهره‌های دیگری را هم وارد این باتلاق می‌کنند؛ از ریحانه پارسا و رضا شیری گرفته تا شادمهر عقیلی.

منبع: فرارو

کلیدواژه: شاخ های اینستاگرام سایت شرط بندی نیلی افشار پویان مختاری پویان مختاری نیلی افشار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۷۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا شرکت‌ها مشکل تامین مالی دارند؟

فرهاد نیلی در رویداد رونمایی از سومین گزارش مدیران عامل که به همت «ایلیا» تهیه شده است، یک تصویر بزرگ و جامع از حفره‌های اصلی جریان نقدی را در ۶ بلوک اصلی به تصویر کشید. این ۶بلوک اصلی شامل تراز مالی دولت، اقتصاد دلاریزه شده، بخش پولی و اعتباری، اقتصاد سیاسی، موقعیت مالی شرکت‌ها و بخش واقعی اقتصاد است. در زیر پوست هر یک از بلوک‌ها، جریان‌هایی وجود دارد که در نهایت اثر خود را در جریان نقدی اقتصاد می‌گذارد.

به گزارش دنیای اقتصاد، وی در این همایش تاکید کرد: «این مشکلی که در گزارش سالانه مدیران عامل به‌عنوان چالش جریان نقدی مطرح شده، موضوع مهمی است و ممکن است در سال۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ ماندگار شود.»

او افزود: «متاسفانه رفع این مشکل اولویت سیاستگذار نیست؛ بنابراین باید از طریق راه‌حل‌های موضعی آن را برطرف کرد و نباید اجازه داد مساله‌ای که با تدابیری قابل حل است، با سرایت به بخش واقعی به مساله بلندمدت اقتصاد تبدیل شود.»

فرهاد نیلی، اقتصاددان و مدیرعامل شرکت مشاوره مدیریت رهنمان، در مراسم رونمایی از سومین گزارش سالانه مدیران عامل که توسط شرکت مشاوره مدیریتی ایلیا تهیه شده است و در چهارم اردیبهشت‌ماه برگزار شد، در رابطه با مساله کمبود نقدینگی به سخنرانی پرداخت.

بر اساس گزارش مدیران عامل، کمبود نقدینگی یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که مدیران شرکت‌کننده در نظرسنجی این گزارش به آن اشاره کردند.

به گفته نیلی، همچنین علاوه بر اهمیت و اولویت، مساله تامین مالی شیوع بالایی داشته، به نحوی که تنها ۱۰ درصد از مدیران عامل اعلام کردند که با مساله کمبود نقدینگی مواجه نیستند؛ بنابراین اگر بخواهیم نگاهی آسیب‌شناسانه به آنچه مدیران عامل با آن مواجه هستند داشته باشیم، سوال این است که آیا وضعیت اقتصادی کشور این موضوع را تایید می‌کند؟

نیلی در سخنان خود برای فهم بهتر ریشه مشکل کمبود جریان نقدینگی از یک مثال استفاده کرد.

به گفته او افراد در منزل دمای اتاق را متناسب با راحتی خود تنظیم می‌کنند. اگر این دما بین ۱۵ تا ۲۵ درجه باشد برای استفاده از دمای کمتر یا بیشتر باید وسایل دیگری را به کار برد. برای مثال برای دمای کمتر از ۱۵ درجه از یخچال و فریزر استفاده می‌شود و از طرف دیگر برای دما‌های بیشتر از سماور و گاز استفاده می‌کنیم.

این اقتصاددان با تشبیه منابع مالی به مایعات تاکید کرد: هر چقدر ماندگاری یک منبع بیشتر باشد آن منبع منجمدتر بوده و باید در یخچال نگهداری شود و اگر خیلی نقد باشد در سماور قرار دارد؛ بنابراین اگر قصد داریم چای سرو کنیم باید از سماور استفاده کنیم و اگر قصد داریم نوشیدنی سرد سرو کنیم، باید یخچال را شارژ کنیم.

نیلی در همین رابطه ادامه داد: حال اگر ۹۰درصد مهمان‌های ما تقاضای چای دارند، اما می‌بینیم که سماور آب ندارد، داخل منزل هم چیزی نیست و هرچه مایعات داشتیم را درون فریزر گذاشتیم، ما به زمان نیاز داریم که قالب‌های یخ درون فریزر آب شود تا نوشیدنی مناسب آماده شود. حال اگر مهمان‌های ما خیلی عجله دارند، به نظر می‌رسد ما اشتباه کردیم که همه مایعات خود را درون فریزر گذاشتیم. این مثال روشن می‌کند که وضعیت اقتصادی ما تقریبا چنین شکلی دارد.

مکندگی کسری بودجه

نیلی در ادامه افزود: هر چند شرکت‌ها به طور عرفی تاکید می‌کنند که با مشکل «نقدینگی» مواجه هستند، اما از لحاظ فنی «جریان نقدی» یک مشکل شایع در اقتصاد ایران است. به این معنی که شرکت‌ها نیاز به منابع نقد دارند، اما منابع در جایی شبیه فریزر قرار دارند و منجمد هستند و تکنولوژی‌ای که این منابع را از فریزر در بیاورد و گرم کند تراز نیست. به عبارت دیگر، سررسید منابع بلندمدت است و منجمد شده، اما سررسید مصارف کوتاه‌مدت است. در نتیجه دارایی‌های ما منجمد است، اما بدهی‌های ما لیکوئید و نقد است.

او در رابطه با ریشه‎‌های مشکل جریان نقدینگی در اقتصاد ایران گفت: به طور کلی، در منطقه‌ای که دولت باید متناسب با نیاز‌های خانوار و بخش خصوصی منبع نقد درست کند به دلیل مشکل کسری بودجه خود تبدیل به یک مکنده منابع شده است. در چنین شرایطی که سایر بخش‌ها با کمبود منابع مواجه شده، آن بخش‌ها باید منابع منجمد خود را که برای بلندمدت نگه داشته بودند، کوتاه‌مدت کرده و از آن استفاده کنند. همین موضوع منجر به ایجاد کسری می‌شود.

این اقتصاددان با تاکید بر اینکه ناترازی در اقتصاد اولین مرحله از ایجاد این مشکل است، افزود: نکته مهم این است که ریشه این ناترازی در یک لایه زیرتر و به اقتصاد سیاسی مربوط است. به عبارت دیگر، نرخ تنزیلی که دولت به اقتصاد تحمیل می‌کند، نرخ تنزیل بسیار بالایی است و فردا را دور می‌کند، زیرا قصد دارد همه‌چیز را امروز مصرف کند؛ بنابراین یک لایه زیرتر از از ناترازی بودجه، مساله ساختار اقتصاد سیاسی وجود دارد.

اثر تحریم

به گفته نیلی طی ۱۰۰ سال گذشته در جهان هر زمان که به منبع نقد نیاز بوده، بخش مالی یا فایننشال اقتصاد متناسب با این نیاز منابع نقد ایجاد کرده است. اما چون ناترازی دولت به بخش بانکی تحمیل می‌شود، این ناترازی تبدیل به ناترازی مصارف و منابع بانک‌ها شده و در نهایت در بانک مرکزی با تورم به کل اقتصاد سرایت می‌کند؛ بنابراین آنچه می‌شد توسط بازار بدهی کنترل شود وارد بازار مالی شده و به مساله‌ای برای کل اقتصاد تبدیل می‌شود. اما اگر درجه حرارت توسط نرخ بهره نشان داده می‌شد، بقیه بخش‌ها متناسب با درجه حرارت خود را تنظیم می‌کردند.

نیلی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به تحریم به عنوان یک متغیر مهم دیگر در این فرآیند، گفت: یک اثر تحریم این است که درآمد ارزی دولت را کاهش می‌دهد و دسترسی را به منابع ارزی سخت می‌کند. در چنین شرایطی اقتصاد به سمت دلاریزه شدن می‌رود و با کم شدن منابع ارزی، توان نوسان‌گیری و مداخله ارزی را کاهش می‌دهد. در نهایت این قدرت به سوداگران منتقل شده و سیگنال بی‌ثباتی و نااطمینانی به کل اقتصاد داده می‌شود.

او ادامه داد: در چنین شرایطی، چرخه معیوبی در اقتصاد ایجاد می‌شود که احساس بی‌ثباتی را به وجود می‌آورد و در نتیجه افراد دارایی‌های خود را از ریال که ریسک بی‌ثباتی دارد به ارز که ثبات دارد تبدیل کرده و این موضوع منجر به افزایش نرخ ارز می‌شود. پس از آن چرخه دوم نرخ ارز و فرار سرمایه فعال شده که علاوه بر تحریم منابع را می‌مکد.

مساله فریز نرخ بهره

مدیرعامل شرکت رهنمان در این نقطه به نقش بانک‌ها اشاره کرد.

به گفته او، اما بانک‌ها که باید این مشکل را حل کنند، مشکل بزرگ‌تری دارند و آن هم فریز شدن نرخ بهره است. این موضوع، پرداخت نرخ بازده متناسب به سپرده‌گذار توسط بانک را با مشکل مواجه می‌کند؛ در نتیجه منابع سپرده‌گذار نقد می‌شود.

نیلی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی، بانک‌ها و شرکت‌ها در معرض یک انتخاب قرار می‌گیرند، گفت: آن انتخاب این است که حال که مشکل برای کل اقتصاد قابل‌حل نیست پس خودشان به سراغ بانک رفته تا مشکلشان را حل کنند. این موضوع باعث می‌شود مسائل در اقتصاد نه براساس بهره‌وری بلکه براساس ارتباطات حل شوند. از طرف دیگر خود انتظارات تورمی، هزینه تامین مالی را افزایش می‌دهد و این مساله وارد بخش واقعی اقتصاد شده و شرکت‌هایی که مشکل جریان نقدینگی دارند قادر به سرمایه‌گذاری نیستند و سرمایه‌گذاری استهلاک را پوشش نمی‌دهد که این موضوع در نهایت به کندشدن رشد اقتصادی منجر خواهد شد.

راه‌حل چیست؟

به گفته این اقتصاددان، وقتی این مکنده‌های اقتصاد را بررسی کنیم و ببینیم هر زمان مکشی اتفاق می‌افتد از سوی دیگر شارژی صورت می‌گیرد، یعنی تعادلی در میان آن‌ها وجود دارد. اما اگر مکنده‌ها بیشتر است به نظر می‌رسد مشکل جریان نقدینگی در اقتصاد ایران یک همه‌گیری بوده و به بخش‌های دیگر سرایت می‌کند.

او ادامه داد: بنابراین ممکن است در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ این مشکل ماندگار شود و شرکت‌ها باید بدانند که این موضوع کلان بوده و برای همه مشکل ایجاد می‌کند. راه‌حل‌هایی هم برای شرکت‌ها وجود دارد، اما از طریق همکاری با نهاد‌هایی که کار اعتباری انجام دهد قابل‌حل است.

نیلی افزود: نکته مهم این است که به نظر می‌رسد راه‌حل کلانی برای رفع این مشکل وجود ندارد، اما راه‌حل‌های موضعی خرد در دسترس است؛ بنابراین ۹۰ درصد از مدیران عامل در گزارش سوم به‌درستی اعلام کردند که مشکل نقدینگی دارند، اما به لحاظ فنی مشکل جریان نقدی است و متاسفانه رفع آن اولویت سیاستگذار نیست؛ بنابراین باید از طریق راه‌حل‌های موضعی آن را حل کرد. نباید اجازه دهیم مساله‌ای که با تدابیری قابل حل است با سرایت به بخش واقعی به مساله بلندمدت اقتصاد تبدیل شود، زیرا اگر این سیکل فعال شود به‌نوعی کشنده بهره‌وری در اقتصاد است و در بلندمدت برای رشد اقتصادی کشور مشکل ایجاد خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • مختاری رفع تعلیق شد/بازگشت فرنگی کار ایران به اردوی تیم ملی
  • تصمیم کمیته انضباطی برای حضور مختاری در تمرینات
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در ۱۰ سال آینده
  • ماجرای بازیگرانی که مهاجرت کردند | وضعیت رفتگان اغتشاشات ؛ از تاکسی اینترنتی تا بازی تنها در حد چند دقیقه رقص!
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی متفاوت ایران در 10 سال آینده
  • اسامی داوران مرحله استانی اعلام شد/ داورانی از جنس هنر و تجربه
  • چرا شرکت‌ها مشکل تامین مالی دارند؟
  • ناکامی هندبالیست های قم از صعود به لیگ دسته اول کشور
  • ماجرای بازداشت مرزبانان ایرانی توسط طالبان چه بود؟